02 de novembre 2012

Lladres d'energia





Moltes vegades no cal buscar enemics a l'exterior: els veritables lladres d’energia son al nostre interior, provenen d’una actitud errònia davant del món, davant les emocions que aquest ens provoca.

El primer que hauríem de saber és que la nostra actitud davant d'un determinat problema farà que aquest augmenti i amplifiqui, o bé que es moderi i disminueixi. El remolí d'ansietat i desgast psíquic deriva en una aparent disminució de la energia interior.

Bram Stoker, creador del famós "Dràcula" deia: "Un vampir mai pot accedir a la seva llar, a menys que vostè li presti el seu consentiment i el convidi prèviament a entrar".

Tenim el lliure albir d'escollir les nostres pròpies decisions i actituds. De manera que podem obrir la porta de la nostra ment als suposats problemes de l'exterior o tancar perquè sigui un reducte impenetrable a l'hostilitat. La realitat objectiva és que nosaltres som el resultat final del que pensem.

Tenim el costum de recrear-nos en l'observació morbosa de la nostra "caixa de Pandora" psíquica amb massa freqüència. Sabem, per experiència i vivències adquirides, que una determinada actitud no ens beneficia, però, tot i això la potenciem i amplifiquem, donant per fet que "les coses no poden ser d'una altra manera". En aquestes circumstàncies la nostra actitud personal continua sent errònia. Quan ens identifiquem amb el malestar d'una situació que ens resulta desagradable, estem generant una pèrdua d'energia que en cap moment ens està beneficiant. Això pot provocar un desgast brutal, és evident que si volem solucions pràctiques per sentir-nos millor, una reacció emotiva inversa ens permetria un moviment que, en aquest cas, seria d'activació i càrrega.

Un altre gran lladre d’energia és la dispersió i aquesta, de vegades, la produeix la por. La por a perdre el que tenim: sigui real o desitjat.

Imagineu un gran jardí i una màniga de regar. Voleu regar els rosers, que els teniu al lloc més distant de la presa d’aigua. La vostra mànega, però, no és prou llarga, queda a dos metres dels rosers i a més es plena de petits forats (forats: això es pot millorar, i a més podria fer..., encara no està acabat, no estic preparat, tinc moltes idees que afegir-hi... aneu pensant en els vostres petits forats...). La pressió de l’aigua serà suficient per arribar als rosers? NO! I tot el camí fins allí queda empantanegat...

Enfoquem-nos en el que volem, per què ho volem i quan ho volem i concentrem tota la nostra energia en això. Un cop hem arribat allí on volem arribar, sempre ho podrem millorar, perfeccionar i canviar si el final no és el desitjat. Si mai arribem al final... els rosers es moriran...

Com podem incrementar aquesta energia? Quines fonts d'alimentació tenim disponibles per a això? La resposta és simple: mitjançant l'absorció d'impressions positives, tantes com puguem! I liderant la Por.

Us linko aquí un parell d’entrades anteriors  ;)